sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joulua pukkaa

Jaahas vuosi on taas ehtinyt siihen pisteeseen että on aika ruveta joulun viettoon. Mitähän se pukki mahtaa tänä vuonna tuoda??? Toivotaan että ainakin paljon kireitä siimoja ensi vuodeksi. Tuli eilen avattua sitten virallisesti pilkkikausikin Vihannin Kirkkojärvellä RRUK:n kinkkupilkeissä. Menestystä ei tälläkään kertaa tullut. Voitto karkasi vaivaisen 6 kg päähän. No ihan mukava oli kuitenkin käydä pilkillä. Taas oppi kaikennäköistä uutta. Muutaman ahvenenkin onnistuin toki narraamaan. Kylmä vaan alkoi vaivaamaan kun tuuli puhalteli melko napakasti. Että näin...Perhoja pitäisi varmaan alkaa sitomaan ajatellen ensi kesän reissuja. Rauhallista joulua ja kireitä siimoja ensi vuodelle!

torstai 22. lokakuuta 2009

Hmmm...2005 in memories

Jaa mitäpä tuota muistuisi mieleen vuodesta 2005. No eiköhän päällimmäisenä tosiaan tule ensimmäinen Tenon reissu. Lohi kärpänen pääsi viimeistään tuolloin iskemään pahemman kerran vaikka tuloksena meikäläisellä taisi olla 4 luvan aikana yksi ylös tullut lohi ja muutama karkuutus. Seuraavassa jotain kuvia...


Kausihan alkoi hienosti Kemissä helmikuun puolivälissä...


No Kiiminkinjoki palautti heti jäiden lähdön jälkeen kyllä maanpinnalle...


Tyrnävänjoelta 15.5.-05, olisi voinut jopa odottaa jotain...huomaa kuitenkin etualan herrasmiehen tukkamuoti:)

Teno avautui meille 17.7.2005 tämän näköisenä. Taitaa olla Outakoskelta ylävirtaan otettu kuva.


No niin ja pakkohan se oli rokastella se ensimmäinen LOHI dallaksesta. Pienenlainen mutta tosi hyvän makuinen...
Eräällä herrasmiehellä oli synttäripäivänä kaikki taivaanmerkit kohdallaan, kun lorkki pari tuommosta mukaansa Outakoskelta. Tapahtumien välissä taisi olla vain pullollinen viiniä...
Herra X lähestyy yhtä Outakosken hot spottia...
Oi niitä aikoja...

maanantai 5. lokakuuta 2009

Memories 2005

Syysmyrskyt on iskeny jo ainaki tänne eteläiseen osaan valtiota ja tässä pimenevien iltojen ratoksi fiilistelyjä menneiltä vuosilta.

Mutta millaisia kaloja tämän vuosikymmenen puolessavälissä tuli, niin tässä muutama räpsy. Pojathan kävi myös pohjosessa lohta narraamassa ekaa kertaa heinäkuussa. Muutaman mukavan kuvan siitäkin reissusta vois jompikumpi heittää kehiin.

Kiiminkijoella on oltu melko aikaseen keväällä -05...

... ja myöhään syksyllä Koirakoskella

Kipinässä oli vesi melko makialla korkeudella ja kaloja löyty enemmän ku seuraavina vuosina yhteensä :)

Kipinä...

...ja sen nätti asukas

Syysharbeli

Kauden avauskala (Viinikanjoelta) ei aivan yllä olevan veronen ollu, mutta kala ku kala. Tuli tuolta kotopuolen koskilta sitte kesällä muutaki kalaa.

Hauki prkl

Niinku kuvasta näkyy tää lähti ruokapöytään

Haapasesta narrattu tauno

torstai 1. lokakuuta 2009

Osoite muuttunut

Kuten varmaan huomaattekin, sivujen osoite on muuttunut. Vanha osoite viittasi niin yhteen tiettyyn käyttäjään joten ajattelin päivittää kyseisen nimen.

perhoukot.blogspot.com

lauantai 5. syyskuuta 2009

Kertaalleen ennen rauhotusta

Syyskuukin on jo hyvässä vauhdissa ja lomareissun jälkeen ei ole tullut kalassa käytyä, mutta tulipa sekin korjattua tänä viikonloppuna. Käväsin Viinikanjoella muutaman tunnin illasta onkimassa ilman mainittavaa tulosta. Vesi oli niin matalalla, että eipä heti tule mieleen, koska olis noin matalalla ollut. Paljo peruketta enempää ei koskessa tarvinnu siimaa ulos ottaa ja sekin vaati taitoa, että sai perhon osumaan veteen eikä kiviin... :) Ens kesää odotellessa...

maanantai 10. elokuuta 2009

Aurinkoloma

Kauan odotettu elokuun ensimmäinen viikko koitti lopulta ja kesäloma alkoi mahdollisista tavoista parhaimmalla - kalareissulla Pohjois-Ruotsiin. Reissuun lähdin jo lauantaina elokuun 1. päivä, ku matkustin Ouluun Harrin luokse, jossa lauantai-ilta sujui leppoisissa tunnelmissa matkakuumetta helpottaen kylmillä huurteisilla. Sunnuntaina oliki sitte ruokaostosten hankinta ja rinkan viimeistely. Pahalta alkoi jo tässä vaiheessa tuntua ku "puolityhjät" rinkat paino ihan tanasti!

3.8
Übe tuli sovitusti 8 maissa hakemaan ja matkaan päästiin kohtuu ripeästi. Torniossa käytiin tankkaamassa autoon löpöä sekä haettiin isojen poikien kaupasta muutama pullo oman nestetasapainon ylläpitämiseen. Seuraava määränpää oli Pajala, jossa oli ruokatankkauksen paikka, Tornedaliga -pitsa naamariin takasin tien päälle. Ajomatkan määränpäähän, Vuomajärvelle päästiin n. klo 17, jossa heitettiin rinkat selkään ja via dolorosa alkoi. Patikointi mönkijäuraa pitkin Lainiojoen ja Råstojoen risteykseen ei vielä tuntunu pahalta lukuunottamatta muutamaa rakkoa jaloissa (kengät kastu matkalla), mutta tässä vaiheessa hymy oli vielä herkässä, ei tosin enää kauaa...

Eka nousu vaaran päälle takana

Lainiojoella

Joen ylityksen jälkeen viimesetki mehut katos jaloista ja askel alko olla senverta lyhyt, että päätettiin muutaman kilometrin talsimisen jälkeen siirtyä joen rantaan leiripaikan etsintään. Joen rantaan pääsy ei ollu kovin helppoa väsynein jaloin, mutta onneksi leiripaikan etsinnässä ei kauaa mennyt, kun satuttiin täysin randomisti hyvännäköiselle leiripaikalle pienen kosken ääreen. Leirin pystytykseen ja ruokailun jälkeen pyyntivälineet valmiiksi ja joelle. Lämmin ilta oli jo vaihtunut yöksi kun siimat oikeni kosken niskalla ensimmäistä kertaa.

Leirin pystytys

Ensimmäinen kala nappasi Parachute Adamsiin muutaman heittoharjoituksen jälkeen. Pituutta kalalla oli 39 cm ja vastaiskun myöhästymisestä johtuen perho syvällä kitusissa. Eipä siinä, tulipa ruokakala otettua jo pois alta, niin ei paineita tämän jälkeen. Pintakäyntien loputtua vaihdoin Pheasent Tailin siiman päähän ja tällä sainki 3 harria 35-42 cm väliltä. Ensimmäisen yön puolitoistatuntinen oli kaikinpuolin mahtava, Harri koukutti tummalla kuulapupalla uuden rekordiharjuksen 45 cm ja siihen palanpainikkeeksi kaks alle 40 cm. Samoin Übe ronkki kosken loppuliusta koko reissun isoimman harjuksen 49 cm. Komeeta! Ei muuta ku tulille fiilisteleen mahtavaa avausta ja grillaan pari harjusta ilta-tai oikeestaan yöpalaksi.

45 cm

49 cm

"Auringonlaskun" aikaan

4.8
Edellispäivän pitkä vaellus ja pitkälle venynyt yö tuntu aamulla jäsenissä, mutta ei sinne mentykään nukkumaan, tosin telttakin oli aamulla ysin jälkeen niin kuuma, että kivet ja löylykauha vaan puuttu hyvästä saunasta. Aamupalaksi puurokiisselit ja sitte aamu-uinnille.

Päivällä pahimman auringonpaisteen aikaan huomattiin pintovia kaloja "leirikoskella". Tällä kertaa kaloille kelpasi Griffiths Gnat ja tumman ruskea kopio GG:stä. Parin tunnin session aikana irrotin koukusta seitsemän 35-42 cm harbelia. Harri puolestaan samoilta apajilta neljä 35-40 cm reissun kovimalla ottiperhollaan (GG:llä).

Ottipaikkaa

Jejee

Joku ~40 cm

Iltapäivällä käytiin katsastamassa myös muita koskia kuin "leirikoski". Suunnattiin jokea ylöspäin pari kilometriä seuraavalle koskelle. Koski itsessään oli mahtavan vuolas ryöpsähdys, mutta hieman alempaa hitaammasta virtapaikasta koukutin mäkäräpinturilla uuden harjusennätyksen - 44 cm. Tämän lisäksi samasta paikasta nousi vielä Nalle Puhilla muutama 40 cm tietämillä oleva purje-evä.

Tauko paikalla...

44 cm

Tämän jälkeen palattiin leiriin evästämään ja nopea kopasu kotipoolissa tuotti yhden 38 cm harbelin Nalle Puhilla. 01:00 nukkuun ja paleleen, koska yöllä lämpötila kävi varmaan pakkasen puolella.

5.8
"Leiripoolissa" koko päivä jalkojen parantelua ja energiavarastojen täydennystä. Päivällä oli todella lämmin ja sääsketki katos jonneki varjoon, joten pysty olemaan huoletta hetken aikaa t-paitasilla. Pheasent tailillä muutama harbeli, joista läskein nelikakkonen suolaan.

Iltapäivällä tuli kauan kaivattuja pilviä taivaalle ja auringon porotuksesta sai pienen lepohetken. Se tiesi myös illalle hyvää hätsinkiä, kun lämpötila ei laskenut niin radikaalisti kuin edellisinä päivinä. Päivyrillä sainki tartutettua n. yhden aikaan yöllä sellaisen torpeedon siiman päähän, että alko hieman jännittää mikä monsteri siellä oikein on kiinni. 4-luokan vapa anto kuitenkin sopivan vastuksen komealle taimenelle, joka lopulta hävisi sen taistelun, pitkän kaavan kautta. Mitta näytti taimenelle mittaa 48 cm, JES! Nyt oli kaatoryypyn paikka :=) Näitä kokemuksia täältä lähdettiinki hakemaan ja yksi tavoite - kunnon tundrataimen - oli saavutettu. Kotipoolista yöllä nousi poikien pyytöihin myös muita komeita kaloja 42 ja 41 cm harrit Harrille sekä 42 ja 37 cm harjukset Übelle.

Loppuliukua

En öring

The taimen

Maisemaa

6.8
Joka aamuiseksi tavaksi tullut uintireissu kosken alapuolella virkisti kivasti ja ylimääräset sääskimyrkyt sai huuhdeltua pois. Päivän suunnitelmaksi muodostui patikointi hieman ylemmäksi mitä toissa päivänä oltiin käyty. Aamupäivä chillailtiin leirissä ja nautittiin aurinkoisesta kelistä. Muutama sadekuuro tosin jo nähtiin, vaarojen toisella puolella kuitenki. Sataa se edes jossain! Lounaaksi syötiin ehkä kevyesti maailman parasta ruokaa: uusia perunoita, grillattua taimenta runsaalla voilla ja hyppysellisellä ;) suolaa maustettuna sekä kastikkeeksi sulatettua voita! Voi veljet ja sisaret, että osasi maistua taivaallisen hyvältä :)

Iltapäivällä muutaman kilometrin patikoinnin jälkeen saavuttiin todella pitkälle koskelle, jossa oli herkullisen näköinen loppuliuku. Itse koskesta ei tullut kuin pari juuri mitallista harjusta. Kosken alta sen sijaan tuli kuulapupalla, superpupalla ja pintureilla useita 30-42 cm harjuksia. Iltapäivän päätteeksi myös meidät ylitti ensimmäinen pieni sadekuuro, joka oli ohi puolessa tunnissa. Tästä lähdettiin illan päälle laskemaan pikkuhiljaa leiriin päin hyvännäköisiä paikkoja kalastellen. Mitään mahdottomia ei kuitenkaan enää saatu, jos Mr. Griffiths Gnatin (Harri) useampaa 38 cm harjusta lähes samoilta jalansijoilta lasketa. Itselle ei osunut kuin yksi ehkä hieman alle 40 cm.

Mittailua

Viime yön hyvät kokemukset leiripoolin loppuliusta sai poikiin vauhtia, kun palattiin yläjuoksulta leiriin päin. "Maggi Pascariat" naamariin ja pyytämään. Harri, vanha sissi ehti ensimmäisenä kosken alle, joten itse lähdin koittamaan leiripoolin toista ottimonttua, joka tuntui kuintenkin hiljaiselta. Kosken alta Harri puolestaan oli koukuttanut ison kalan, joka oli juronut pohjan tuntumassa pitkän aikaa ja hetken väsyttelyn jälkeen irronnut! Damn. Sen jälkeen vtutus taisi olla kohtuu hyvä, koska jalansijat pysyivät tiukasti samassa paikassa ja pommitus samaan paikkaan jatkui perhon vaihtoja lukuunottamatta ;) Tiukka yritys palkittiin lopulta ja Europa 12:een iski uusi ennätysharjus - 47 cm. Notskille fiilisteleen ja grillaan harjusta.

Tulilla

Yöllä nousi usva

7.8
Matalla ollut ja koko ajan laskeva vesi johti siihen, että pidettiin ideariihi, mitä seuraavaksi tehtäisiin. Päätettiin purkaa leiri ja lähteä Lainiojoen risteykseen. Leirin purkamisen jälkeen käveltiin tunnissa Lainiojoelle, jossa tuli uudet suunnitelmat jälleen, vesi näytti niin matalalta, että lounaan jälkeen heitettiin rinkat selkään ja lähdettiin patikoimaan takaisin autolle tarkoituksena onkia Lainiojokea alempana sillan kohdilla. Paluumatkasta tuli kyllä yhtä tuskainen kuin menomatkastakin ja uusilta rakoilta ei säästynyt tälläkään kertaa.

Muutamaa kilometriä ennen vuomajärveä koitettiin polun vieressä olevasta lammesta onkia pintovia kaloja hetken aikaa, mutta heikolla menestyksellä - ei ainuttakaan tärppiä. Myöhään illalla/yöllä Lainiojoen sillan varteen saavuttuamme rättiväsyneenä teltta pystyyn, ruokailut ja nukkuun.

8.8
Chillailua Lainiojoen varressa ja illalla kahdeksan aikaan kalaan. 12 jälkeen kalalta pois saaliina yksi laiska, mutta kuitenkin reilusti mitallinen harjus. Mutta tulipa nähtyä sekin paikka, kovasti oli porukkaa pyytämässä, pääosin koneongella, joten jos rauhaa haluaa, niin kaasua Lainiojoen sillan kohdalla!

Lainioälven

9.8
Paluupäivä. Lähdettiin aamulla ajeleen 10 aikaan ja Oulussa ennen viittä. Illalla sitten vielä reissun päätössaunailta, jossa puitiin ne kaikkein isoimpien kalojen, eli siis karanneiden koko ja muutenkin reissun kohokohdat! :)

Mahtava reissu kaikin puolin, vaikka vesi oli todella matalalla ja päivät todella helteisiä (yöt kylmiä), niin hyviäkin kaloja tuli joitakuita. Kalojen keskikoko oli ehkä hieman alle 40 cm, joka sekin on kyllä etelän elävälle komea luku, mutta jäi se silti hieman kaivelemaan, suuremmat oli odotukset Råstosta. Olosuhteet ja leirin läheisyys Lainiojoesta varmasti olivat ne suurimmat ulkopuoliset vaikutteet kalojen "alhaiseen" keskikokoon! Ylempänä ja lähempänä erityiskalastusaluetta varmasti kalojen keskikokokin hieman parempi, tai mistä sitä tietää...
Ens vuonna sitte uudelleen puolimetristä harria jahtaan, ehkä hieman eri aikaan ja paikkaan!

tiistai 4. elokuuta 2009

Kuusinki vol. 2

Simo päräytti viikonlopuksi Kuusamoon kirkas nousu taimen mielessä, niin eihän siinä muu auttanut kuin pakata kamppeet autoon ja lähteä joelle kyttäilemään. Kovin tuntuivat muut kalamiehet olevan vähissä. Nekin joita jokivarressa oli tuntuivat valittelevan kalajon vähyyttä. Joitakin saalisilmoituksia toki oli. Päätettiin Simon kanssa lähteä ensin tutustumaan joen alaosaan. Saavuimmekin parahiksi ennen puoltapäivää Saunavaaran montulle jossa kalastus sessio oli hyvä aloittaa nauttimalla putkilohta ja olut palanpainikkeeksi. Tästä sitten joelle. Koivumutkat vaikuttivatkin todella lupaavilta paikoilta. Kalasteltiin siinä päivän kuumin aika pääosin harria, mutta toki taimenperhotkin vedessä kävi, ottipaikan näköisissä poteroissa. Joitakin reilu 30 cm harreja saatiin, mutta taimenista ei kyllä nähty jälkeäkään kuten arvata saattoi.




Illaksi siirryimme sitte Hanhisuvannolle ja -virralle. Tukevan päivällisen ja leirin pystytyksen jälkeen lähdime joelle siinä puoli kahdeksan aikaan. Jäimme hanhisuvannon niskalle passiin, josta joku olikin päivällä kepittänyt pienen ~50 cm taimenen. Pyöritettiin siinä niskalla rinkiä kolmen miehen voimin. Mainita voi että samassa paikassa oli edellisenä iltana ollut 7 ukkoa. Noin puolen yön aikaan niskalla alkoikin tapahtua kun n. 3kg kala kävin pariinkin kertaan näyttämässä pärstävärkkiä ja jo hieman tummaa kylkeensä. Jännitys toki tiivistyi mutta lamaantui sitä mukaa mitä pidemmälle yö ehti ilman tärppejä. Niska rauhoittui ja päätettiin kävästä katsomassa hanhivirtaa. Ihan pätevän näköisiä peilejä. Kahden jälkeen lähdettiinkin sitten ottamaan unta palloon. Aamulla kahdeksan jälkeen kello herätti ja terveellisen aamupalan jälkeen painuttiin vielä hetkeksi joelle. Kalasteltiin hanhivirta ja sen alapuolinen koski sekä lampare. Ei havaintoja suuremmista kaloista. Että tällainen reissu tällä kertaa. Kuulemma parin viikon päästä olisi kala nousullaan...

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Kuusinki vol.1

Tulipas lähdettyä viettämään kesälomapäivää Kuusingille, tai oikeammin iltaa. Saavuin joelle siinä puoli kuuden aikaan illasta. Paikkana tällä kertaa Sipinkoski. Kalastelin saman tien koko kosken läpi samalla tutustuen ottipaikkoihin. Perhona oli pieni sarvijaakko, jonka laitoin sen vuoksi, että siihen saattaisi iskeä myös vähän varttuneempi harri. Niitä ei kuitenkaan näkynyt. Muutaman pienen taimenen poikasen sain. Koski vaikutti kuitenkin ihan pätevältä paikalta, joten jäin sinne illaksi päivystämään. Aluksi kalastelin jonkin aikaa loppuliukua ilman tapahtumia. Tämän jälkeen siirryin kosken puolivälin paikkeille, missä sijaitsee ihan nätti peili. Samalla siitä pystyin tarkkailemaan niskaa. Kalastelin puoleen yöhöön saakka. Yhtään havaintoa taimenista en saanut. Paikalla oli 7-8 muutakin kalastajaa eikä minun tietooni tullut mitään kalahavaintoja. Puskaradio kertoi hanhivirrasta jonkun saaneen 3kg kalan, eli oikeastaan seuraavalta koskipätkältä alaspäin siinä puolen yön aikaan. Puolen yön jälkeen alkoi satamaan vettä maahan asti, joten ajattelin pakata kamppeet ja lähteä mökille nukkumaan. Loppu viikosta pitää varmaan joella piipahtaa uudelleen...

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Neiden 2009 (ja Teno) 5.7 - 11.7

5.7

Lähdettiin aamulla hyvissä ajoin liikkeelle ja jatkettiin kahvi, kauppa ja tankkaustaukojen jälkeen sevettijärvelle, jossa yövyttiin ensimmäinen yö. Majapaikka löytyi aivan tien varresta vähän ennen sevettijärven kylää. Vasemmalla puolella tietä oli pieniä punaisia perusmökkejä 40 e/vrk. Tässä paikassa olisi tulevinakin vuosina olla ensimmäinen ja viimeinen yö, jos muuten sopii suunnitelmiin, huokeampien hintojen takia.


6.7

Saavuttiin Fjellsuaan aukeamisaikaan 10:00 (Suomenaikaa kuten myös tulevat ajat) ja välineiden desifioinnit sekä ensimmäisen luvan osto aamupäivälle 15:00 saakka. Luvan aikana tuli monenlaista matoa uitettua siltamontussa, mutta ei tapahtumia. Yksi selästä tarttunut titti tuli pyyntiaikanani ja pari tittiä oli orrella roikkumassa. Ilma + 8, vesi +9.'

Illalla kalastusta mutkakoskella. Niskan imussa kävi kala pintomassa ja hetken päästä sainkin tärpin pomperoon, mutta kala ei tarttunut.




7.7

Tälle päivälle oli suunniteltu pikkukosken reissu. Siellä oli todella hiljaista eikä perhoihin tai isännän virpaan mitään tapahtumia. Vähän ennen niskaimua olevien vastarannalla ollleiden kivien kupeessa kävi jalka tai lohiluokan kala läsäyttämässä, mutta ei hyväksynyt pinturia eikä myöskään uppoperhoja.

Illaksi lupa perhoalueelle ja kalastusta noin 23:00 saakka väyläkosteella. Luvan alkupuolella näkyi useita jalkojen hyppyjä ja oli joukossa noin 7 - 8 kg tummunut monttuvahtikin. Pikkuperhot ja suuret putket tuli uitettua, mutta ei tapahtumia. Muita kalastajia oli vähän ja kahdestaan pyöritettiin rinkiä montulla.




8.7

Aamulla ylös ja takaisin väyläkosteelle. Yön aikana lahteissäni paikalle jäänyt kaveri oli saanut jalan kiinni ja rantauttanut sen vasta keskipeilistä ( reilu 4 kg kala). Ennen puoltapäivää montun alaosan imusta kävi kovan nykimisen vaikutuksesta kala nykäiseen coachmania (pinkillä rungolla). Loppupäivän aikana ei minulla muuta tapahtumia, mutta paikalle saapuneella kaverilla oli titti pitkään kiinni vihreässä 6 koon perhossa. Alempana oli muutamia tapahtumia, mutta ssuri osa näytti päättyvän karkuutukseen.

Isäntä oli kalastanut mutkakoskella, jossa olinähnyt titin hyppivän ja jalka oli seurannut vaappua, mutta kääntynyt jloista takaisin.

Ilta vapaata


9.7

Aamupäivällä visiitti Kirkkoniemeen ja matkalla virvelöintiä jäämeressä, muuta ei tapahtumia. Välillä ei ollut kovin kummoisia kalapaikkoja ja kalaan mielivän kannattaakin lahteä tana bruun suuntaan.



Illalla kalastusta kosken alla "särkällä". Pääsin tekeen 1. laskun, mutta ei tapahtumia. Perässä laskeneella samalla laskulla 2 tittiä kiinni kirkkaasta dubbingista (ainakin kelt. ehkä vihr. ja pun. tehdyn perän omaavassa mustasiipisessä perhossa. Myöhemin toisella kaverilla jalka kiinni tummassa (sinertävässä ja ohutsiipisessä) 5 - 7 cm perhossa. Viimeisen tunnin 2:00 - 3:00 kalastusta väyläkosteella, jossa muutamia monttuvahdin hyppyjä, mutta perhoihin ei tapahtumia. Yleiseti ottaen kalastajia joella aika vähän. Ilma oli pilvinen ja välillä myös sateli lämpö ehkä noin 14 deg.



10.7

Aamulla joelle ja siltamontulla vähän väkeä, joten jäin siihen pyytään. Vastarannalta oli saatu yöttä noin 4 kg jalka, mutta katoksen puolelta ei tapahtumia. Myös valkoisen kallien alapuolella olevasta katiskasta oli saatu komea jalka. Heti ensimmäisen laskun päätteeksi tarähti titti kiinni montun alaosasta kuohukivien edustalta. Ottiperhona oli rusehtavalla siivellä varustettu klassinen 2/0 Mar Lodge. Lopun luvan aikana ei tapahtumia vaikka viimeisen tunnin sain kalastella yksin. Aamun aikana katiskoista nousi pari tiittä ja siltamontussa näkyi useita jalkojen hyppyjä. Mutta kun ei ota niin ei ota.

Tähän joutui Neidenin kalastuksen sitten päättämään 4 luvan jälkeen. Aika oli liian lyhyt ja jopa Neidenillä tuossa ajassa voi helposti vetää munat pataan. Kokonaisuutena kuitenkin jalkaluokan kalaa oli hyvin liikkeellä ja sitä käpälästäkin saatiin loppureissusta hyvin (alussa tuli tyhjiä heittoja, kun ilma oli kylmää). Titti ei ollut vielä kunnolla noussut jakeen, joten saalisvarmuus ei ollut kovin hyvää. Nyt tätyy vääntää ensi vuodeksi uusia matoja suurempien kalojen päänmenoksi.



Iltapäivällä lahdettiin kohti Tenoa ja matkalla pysähdyttiin pyytämään kuningasrapuja lohen rääppellä. Saaliina kampela ja 2 rapua sekä 3 ravun karkuutusta viime metreillä. Ravun pyynti oli erittäin hienoa ja sille tuleekin varata seuraavina vuosinä vähintää 1/2 päivää. Välineet ravun pyyntiin: Jäykkä vapa ja mielellään hyrräkela, vhintään 70 g puntti, kolmihaara koukkuja ja syöttikalaa, jossa mielellään nahkaa mukana paeremman koukussa pysymisen varmistamiseksi.

Ravunpyynnin jälkeen matka jatkui kohti Tenoa ja viimmein muutamien täynnä vastauksien jälkeen majoitus Utsoella hotellissa noin 23:00 aikaan erittäin väsyneenä.



11.7

Amupalan jälkeen luvanostoon ja Utskoskeen heittään. Paikalla oli 7 henkilön rinki ja yksi lasku sai riittää, sillä paikalle tuli vielä 2 uutta kalastajaa. Yöllä koskesta oli saatu 14 kg kala, mutta muuten oli pyydetty tyhjää.



Seuraavaksi Norjan puolelle Aittikoskelle, jossa veden virtaus oli aika hidasta (pakko käyttää kellusiimaa). Rannan tuntumassa oli muutama suuri kivi, joiden taustoja kalastin kuten myös paikalla olleet soutajat. Ei kuitenkan mitään havaintoja kaloista, joten 16:00 kamat kasaan ja kohti Raahea. Raaheen saavuttiin 1:00 uuvuttavan ajomatkan jälkeen (koko matka yhdellä kuskilla).



Teno vaikutti erittäin epätoivoiselta. Miten sieltä olisi voinut saada kaloja, kun edes hyppyjä ei näkynyt. Olihan Neidenistäkin erittäin vaikeaa saada kalaa vaikka hyppyjä näkyi koko ajan. 11.7 oli Tenolla myös lohirieha (soutukilpailu), jonka aikana (7 h) yhteissaalis oli jäänyt yhteen 3,5 kg jalkaan ja 5 tittiin. Melkoisen heikkoa!!